Transcoderen van video’s, 270p tot 4k!

Over ons
3 MIN
SHARE

Transcoderen van video’s, 270p tot 4k!

 

Blog door Matthijs van Rietschoten, Manager Innovation Golden Value

Future Proof media software, wat komt daar eigenlijk bij kijken achter de schermen?

Naast dat we altijd research blijven doen en aan het kijken zijn naar ondersteuning voor 8K video’s, merken we in de praktijk dat steeds meer partijen hun content ook in 4k willen streamen of aanbieden als V.O.D.

Media API

In de huidige digitale wereld is het van groot belang om de kwaliteit van video’s te verbeteren en te optimaliseren voor streaming of V.O.D. Golden Value’s Media API biedt een oplossing door video’s direct te uploaden naar onze online S3 Storage platform, waarna ze worden getranscodeerd naar verschillende formaten. Onze transcodering software werkt in combinatie met ons schaalbare hosting platform Scalia, waardoor bedrijven niet langer hoeven te betalen voor een dedicated server of private cloud.

Deze formats zijn dynamisch op te geven en nadat het eerste format klaar is met transcoderen komt deze direct beschikbaar voor het grote publiek. Automatisch wordt na het afronden van elk format deze toegevoegd aan de stream.

Ons platform ondersteunt al de software van veel van onze partners met wat toffe voorbeelden als de video’s van Ivory Studio.

Hosting van Scalia

Met ons schaalbare hosting platform Scalia kunnen we direct op- en afschalen met onze transcodering software. Zo blijft het voordelig voor bedrijven om van onze tooling gebruik te maken. Ze hoeven standaard namelijk niet zelf een dedicated server of private cloud te betalen, die soms hard een video aan het verwerken is.

Wat wil jij aanbieden?

Heb je problemen met de opslag of kosten van hosting of transcoding? Neem gerust contact met ons op. We zijn altijd op zoek naar partners om te ondersteunen, zodat jij een betere, snellere of goedkopere dienst kunt aanbieden!

Meer weten over hoe wij samenwerken met onze partners?
Vraag het Matthijs! Onze Manager Innovation.

STUUR MATTHIJS EEN BERICHT

Meer over onze oplossingen & werkwijze