Trots op het PCI afspeelsysteem voor afscheidsceremonies uitvaarten

Over ons
4 MIN
SHARE

Trots op het PCI afspeelsysteem voor afscheidsceremonies uitvaarten

 

Blog door Matthijs van Rietschoten, Manager Innovation Golden Value

High risk, high reward. En dat op een emotioneel maatschappelijk vlak. Dát was de uitdaging die we als Golden Value voorgeschoteld kregen van onze partners Stingray Europe en PCI Nederland.

De uitdaging

Er was nieuwe software nodig voor de uitvaartbranche. Het moest ‘bom-proef’ zijn en mocht -natuurlijk- niet falen tijdens een uitvaart. En deze uitdaging gingen we graag aan!

Het proces

Met onze kennis van security en privacy hebben we alles zorgvuldig opgebouwd en wordt alles automatisch getest én geïntegreerd met onze mediaoplossingen. Onze kwaliteit -die altijd voorop staat- kwam hier omhoog als keiharde business value. Geen shortcuts of half afgeleverde processen, met als resultaat dat ik nog nooit zo trots ben geweest op een applicatie als het afspeelsysteem in de aula’s dat geleverd wordt door PCI Nederland!

De focus

We gaan nu al een aantal jaartjes mee, dus ik durfde deze blog wel te schrijven. Toch hou ik soms mijn hart vast voor de mensen die daar in de aula zitten en een persoonlijke ervaring gaan koppelen aan een belangrijk moment in hun leven. Niet omdat ik bang ben dat onze software niet goed is, maar om de focus te behouden om de software up-to-date en stabiel te laten draaien. Dag in dag uit.

Wij zijn altijd op zoek naar uitdagende projecten. Maar toen er een pandemie om de hoek kwam kijken, had ik niet gedacht dat we daar zoiets moois voor konden maken.

Iedereen kan meeleven

In combinatie met de Audiovisuele tak van PCI Nederland hebben we ervoor gezorgd dat begrafenissen door konden gaan. Ja, er konden nog steeds maar 12 mensen in de aula zitten. Maar door onze streamingoplossing konden er duizenden mensen vanuit huis of op de parkeerplaats van de begraafplaats op grote schermen geplaatst door PCI meekijken. Maar vooral ook meeleven.

Automatisch meeschalen

Alternatieve platformen konden maar maximaal 10 of 100 per stream aan, maar vanwege ons schaalbaar hosting platform Scalia konden we in één keer iets neerzetten dat automatisch meeschaalt met het aantal mensen wat kijkt. Nóg een groot voordeel is dat deze oplossing foolproof is, waardoor we altijd uptime kunnen garanderen. Wel zo belangrijk tijdens een uitvaart.

 

Wat is jouw drive?

Hoe mooi is het om te horen dat al die mensen toch bij de dienst van hun geliefde konden ‘aanschuiven’. Dit blijft voor ons inspiratie om ons product steeds beter te maken. Qua schaalbaarheid en gebruiksvriendelijkheid.

Wat is jullie drive om toch steeds door te blijven gaan met het verbeteren van je product of dienst? Hebben jullie wel eens te maken gehad met zulke high risk, high reward software? Ik ben heel erg benieuwd naar jullie ervaringen. Laat het vooral weten!

Meer weten over hoe wij samenwerken met onze partners?
Vraag het Matthijs! Onze Manager Innovation.

STUUR MATTHIJS EEN BERICHT

Meer over onze oplossingen & werkwijze