Innovatieve mediasoftware voor video

Maatwerk software
SHARE

Als mediaspecialisten elkaar inspireren en samen innoveren, dát is wat Ivory en Golden Value samen doen!

 

Speciaal voor alle videospecialisten die hun content willen bewerken, heeft Ivory een tool ontwikkeld: Ivory Studio. Create. Interact. Connect. De ultieme toolbox voor interactieve en gepersonaliseerde video. We spreken met Harry Mauritz, CTO Ivory Studio, over de samenwerking tussen Ivory Studio en Golden Value. Want wat is de mutual, business en future value voor Ivory Studio? Lees hier de hele businesscase.
Mediasoftware voor interactieve video’s
“We hebben een platform ontwikkeld waar mensen hun eigen video’s interactief kunnen maken. Software die we als Saas-oplossing online beschikbaar maken. Wanneer je account is aangemaakt, kun je direct aan de slag”, vertelt Harry. “In een interactieve video leidt iedere keuze tot een unieke route door de video. Hiermee geef je de passieve kijker een actieve rol. Precies wat je wil als je een verhaal wil vertellen. Zo zorgt Opel ervoor dat de beleving van hun automodellen tot leven komt in een interactieve showroom. En maakt NTR een interactieve wegserie voor jongeren. Interactieve video’s zijn namelijk interessant voor allerlei communicatie-uitdagingen. Van marketing- en uitlegvideo’s tot een e-learning module.” Voor deze tooling hebben ze speciale software nodig en deze ontwikkelen ze in samenwerking met Golden Value continu door.
Vast aan hoge kosten? (nee)
Waar videografen voorheen een eigen developer of ontwikkelaar nodig hadden, kunnen ze nu bij Ivory Studio terecht. Harry: “Het kan enorm kostbaar zijn om zelf de benodigde software te ontwikkelen voor een interactieve video. En daarmee wordt een video dus ook heel duur. Op deze uitdaging springen wij in. Want met Ivory Studio heb je alle benodigde software binnen bereik en kun je jouw eigen content middels drag and drop in een paar kliks samenstellen. Zo is de optie van het interactief maken van een video voor veel meer mensen bereikbaar.”
Samen bouwen aan een compleet mediaplatform
“Mijn rol is dat de achterkant van ons platform blijft werken en dat de benodigde software ontwikkeld wordt. De samenwerking met Golden Value heeft ervoor gezorgd dat we van Ivory Studio een veilige, professionele applicatie konden maken.” Enthousiast vertelt Harry verder: “Ons product is nooit klaar. Samen bouwen we aan een steeds completer mediaplatform. Het grote voordeel van Golden Value is dat ze écht verstand van media en de bijbehorende mediasoftware hebben. Dat maakt dat we elkaar snappen en heel snel kunnen schakelen. En innoveren.”

 

“We zijn geen samenwerkingspartners, maar collega’s. Zo voelt het. Als mediaspecialisten begrijpen we elkaar en dat maakt dat we ons platform snel kunnen innoveren.”

 

Uitdaging voor de toekomst
Het is belangrijk dat Ivory Studio te allen tijde werkt. Maar ook meegroeit met de wensen van de eindgebruikers. “Mensen kijken al jaren naar video’s, maar hoe houd je de aandacht vast? Een uitdaging waar wij ons dagelijks mee bezighouden. En dat doen we niet alleen. We praten met onze eindgebruikers en natuurlijk ook met Golden Value. Onze collega’s, want zo zien wij ze. Samen sparren we over de toekomst en welke technologische features we kunnen toevoegen of verbeteren”, legt Harry uit.
Expertises die elkaar aanvullen
Hoe ziet de samenwerking er dan precies uit? “Wij hebben zelf niet alle technische specialisten in huis. Dat is een bewuste keuze.” Harry vertelt verder: “De experts van Golden Value sleutelen aan ons platform, met behulp van de input van ons. En daarvoor overleggen wij wekelijks. Ze zijn voor ons echt een sparringpartner. Golden Value zorgt ervoor dat we onze ideeën kunnen uitwerken en het platform op een goede manier, sneller kunnen ontwikkelen. En bijvoorbeeld ook dat we de updates van de verschillende devices kunnen bijbenen, zodat gemaakte content op de juiste manier wordt afgespeeld. Dat is een continue investering. In technologie, maar ook in kennis.”
Naast de expertise van Golden Value, maakt Ivory Studio ook gebruik van de cloud hosting van zusterbedrijf Scalia. “Het voordeel is dat we profiteren van hosting én ontwikkeling onder één dak. Omdat het bedrijf heel media-gericht is, en wij media uitleveren, is deze combinatie een 100% match!”, besluit Harry het interview.
Ben je benieuwd wat wij voor jouw mediavraagstuk kunnen betekenen? Want wij gaan graag iedere uitdaging aan! Neem dan hier vrijblijvend contact met ons op.

Meer weten over hoe wij samenwerken met onze partners?
Vraag het Reems! Onze Managing Director.

 

STUUR REEMS EEN BERICHT

Meer over onze oplossingen & werkwijze

BUSINESSCASE

“Samen met Golden Value hebben we het platform online-ceremonie.nl ontwikkeld, waarop
nabestaanden alles voor de afscheidsceremonie van hun dierbare online kunnen klaarzetten.”

 

Edwin Uittenboogaard
Audiovisual Solutions Architect @ PCI Nederland

Lees deze businesscase